Posted on

Testa vitt snus i spåret

Är du en dedikerad skidåkare som även gillar att snusa? Då kanske det är dags att testa något nytt? När du snusar vanligt snus med tobak riskerar dina tänder att färgas gula, något som inte ser speciellt bra ut på målfotot. Det finns dock en lösning på problemet. Du kan istället testa att snusa vitt snus.

Vad är vitt snus?

Vad är vitt snus och varför kan det vara bättre att snusa sådant? Det som ger upphov till missfärgningar i snuset är tobak. Du har säkert sett löstobak någon gång. Det är en brun och smulig massa som tyvärr färgar av sig när vätska tillsätts. Kanske har du någon gång råkat få en snusfläck på skidjackan Vitt snus innehåller förvisso det du är ute efter med snuset, nämligen nikotin. Det innehåller dock ingen tobak och därför slipper du missfärgningar på tänderna. Märket Velo snus är ett exempel på ett riktigt bra vitt snus. Fördelen med det är att det finns i mängder av goda smaker som till exempel mint, melon och lakrits.

Bra alternativ för den rökande skidåkaren

Är det rökning som är din last? Då kan det vara bra att istället testa Velo snus om du vill börja med skidåkning på allvar. Rökning sänker som bekant funktionen på dina lungor så att du får ett sämre flås. Det är något som absolut inte är till din fördel i skidspåret. Börjar du istället med vitt snus får du inte samma negativa påverkan på lungorna och dessutom kommer du att känna dig fräschare i munnen. Den här typen av snus är också bra att använda sig av om du vill börja trappa ned på din nikotinanvändning. Ett alternativ för en långsam nedtrappning kan till exempel vara att minska ditt intag med en påse snus om dagen.