Posted on

Rätt kost för skidåkaren

Gillar du att åka skidor? Då är du säkert medveten om att det är viktigt att fylla på energidepåerna med näringsrik mat. Skidåkning är en rolig, men tids- och energikrävande aktivitet. Det gäller både längdåkning och utförsåkning. Här hittar du de bästa tipsen på mellanmål och måltider för dig som gillar att åka skidor.

Beställ en näringsrik matkasse

Efter en hel dag ute i backen eller i spåret är det förståeligt om du inte har lust att åka och handla eller laga komplicerade måltider. Då kan det vara bra att i förväg ha beställt en färdig matkasse med nyttiga och mättande recept. Du kan beställa olika sorters matkassar hos Linas Matkasse och få den levererad direkt hem till dörren. Du väljer mellan 80 näringsrika och goda recept bestående av färska och lokala råvaror i säsong. Linas matkasse är ett av de första företagen som erbjöd den här typen av tjänst i Sverige. Idag förser de tusentals nöjda kunder med matkassar med hemleverans. För skidåkare, idrottsutövare, barnfamiljer, par och andra hushåll förenklas matlagningen avsevärt med en färdig matkasse. Du slipper planering kring måltiden och du behöver inte heller släpa på tunga matkassar. Allt du behöver göra är att laga, servera och njuta av maten. Det ger dig mer tid över för skidåkningen och återhämtning.

Få i dig tillräckligt med energi

När du åker skidor gör du av med mycket energi eftersom du ständigt är i rörelse. Därför är det extra viktigt att du äter näringsrika mellanmål och måltider. Om du är ute i backen hela dagen kan du packa med ett mellanmål i ryggsäcken. Nyttiga mellanmål för skidåkaren inkluderar bland annat knäckebröd, frukt och yoghurt.