Posted on

Så anlägger du ett skidspår

Bor du på en ort där skidåkning är ett nöje som du ofta kan ägna dig åt? Då kan det vara en god idé att anlägga ett skidspår som både du och dina vänner kan ha nytta av. Äger du egen mark är det dessutom betydligt enklare för dig.

Det kan vara en utmaning att möjliggöra slingor för längdskidåkning, fristil eller klassisk skidåkning. Själva skidspåret anläggs annorlunda beroende på vilken skidåkning som gäller. Vill du träna professionellt eller bara nöjesåka? Det finns en del frågor att ta ställning till. Du hittar prisvärda anläggningsmaskiner på auktionssajten Blinto. Du kan enkelt hitta skotrar eller fyrhjulingar som kan dra en fräs eller sladd med rätt spårbredd för att anlägga önskat skidspår. Spåren måste sedan underhållas regelbundet. Allt du behöver göra är att skapa ett konto med BankID för att verifiera din identitet. Därefter kan du lägga bud på intressanta objekt och även följa budgivningen. Samtliga objekt är kontrollerade av sajtens mäklare.

Det kan vara en ansträngande uppgift att anlägga skidspår och därför är det en god idé att se till att du har med dig mellanmål som gör att du orkar hela vägen. När du sedan provar skidspåret kan du se till att pausa och få i dig ny energi. Det går naturligtvis lika bra att besöka en skidanläggning när du vill träna. Då slipper du underhålla spåren regelbundet, men du missar möjligheten att utforma ett skidspår som verkligen passar dig och dina ändamål. På egen mark slipper du dessutom trängas med andra skidåkare.