Posted on

Passande mellanmål mellan skidåkningen

Som skidåkare är du säkert redan väl medveten om att man behöver ta paus mellan träningen och fylla på med energi för att kunna njuta av skidåkningen. Men det kan vara krångligt att få med sig mat i skidspåren eller i skidbackarna och därför ska du satsa på bra mellanmål.

Satsa på knäckebröd

Knäckebröd är mättande, lätt att få med sig och är lätt att variera. Men Vilket är bästa knäckebrödet? kan vara svårt att veta om du inte har ätit så mycket knäckebröd förut. Det, som allt annat, är en smaksak. Det finns allt från det klassiska frukostknäckebrödet som går åt det ljusare hållet till knäckebröd med råg som är något grövre och mörkare. Knäckebröd kan ha olika kryddningar och innehåll. Till exempel chiafrön, sesam, havre och tranbär. Du kan köpa olika knäckebröd och ta reda på vilket du gillar bäst.

Knäckebröd blir som allra godast om de har något sorts pålägg. Förutom smör kan du också använda färskost, ost, skinka, kyckling, hummus eller något vegetariskt pålägg. Vill du vara lite nyttigare kan du ha på någon typ av grönsak, till exempel gurka, tomat, avokado eller paprika.

Du kan packa ner knäckebrödet i en påse eller burk och förvara i väskan och äta när du börjar bli hungrig.