Posted on

Ta hand om huden när du åker skidor

Vintern är inte hudens bästa årstid. När du åker skidor gör du det i vinterklimat och det tär ofta mycket på huden. Under vinterhalvåret är det ofta torr luft vilket inte sällan leder till torr hy. Ansiktet är extra exponerat när du åker skidor trots att du har skidglasögon. När huden i ansiktet utsätts för yttre påfrestningar som vid skidåkning är det viktigt att du tar extra hand om huden. Att investera i bra produkter och hitta en hudvårdsrutin är a och o för en välmående hy. En produkt som bland annat förebygger ålderstecken och tar hand om din hy är Verso super eye serum som är ett lätt ögonserum som ger energi till ögonen. Huden runt ögonen är extra tunn och känslig vilket kräver bra produkter. Detta serum innehåller Retinol 8 som är ett ämne ger spänstigare och fastare hud runt ögonen. Serumet applicerar du under din ögonkräm.

Återfukta huden regelbundet

När huden är torr har den inte tillräckligt av fuktighetsbevarande ämnen som ofta finns i huden på ett naturligt sätt. När den skyddade fetthinnan som vanligtvis finns försvinner är det lättare för fukt att dunsta bort vilket leder till torr hud. På vintern bidrar den kalla luften till att huden lättare torkas ut. Därför kan det vara bra att använda feta krämer under vinterhalvåret. Om du har en bra hudvårdsrutin kommer du att smörja in huden regelbundet och ge den fukten som behövs. Eftersom huden i ansiktet är känsligare än på övriga delar av kroppen kan det vara bra att använda ansiktsmask med jämna mellanrum för att boosta huden med extra fukt. Ansiktsmasker mjukar upp och gör huden avslappnad.

Anpassa hudvårdsprodukterna efter årstid

Allas hud är olika och för att ge just din hy det den behöver du ta reda på vilken hudtyp du har. Sedan ska du köpa produkter som passar just dig. Du kan behöva en typ av produkter på sommaren och helt andra på vintern. På vintern kan det vara en fördel att använda oljebaserade produkter. Det är även bra att använda speciella rengöringsprodukter eftersom tvål och vatten löser upp det naturliga fettet som finns i ansiktet. Om du ska åka skidor när det är riktigt kallt finns det också produkter som du kan smörja på huden som skyddar lite extra under tiden du är ute. Att använda skidglasögon och en buff är extra viktigt när det är riktigt kallt.