Posted on

Stockholmsfjällen

För den som bara vill ta ett par åk, som inte har möjlighet att köra långt för att åka utför eller som bara vill öva upp tekniken inför säsongen finns det fina förutsättningar för utförsåkning i Stockholm och här finns till och med backar som arrangerat världscuptävlingar.

Flottsbro

I Huddinge söder om Stockholm, på gränsen mot Botkyrka, finner man regionens längsta och högsta slalombacke. Anläggningens fallhöjd är 103 meter och den längsta backen 700 meter. Här finns totalt fem pister varav några nås med sittlift, barnbacke med knapplift, hopp för såväl skidor som snowboard samt en pulkabacke. Även skiduthyrning finns tillgängligt. Huddinge SK, som fostrat bland andra syskonen Hargin, har Flottsbro som hemmabacke.

Även sommartid finns här mycket att göra, allt från downhill cart och cykling till minigolf och kanotuthyrning och anläggningens restaurang, camping och stugby har öppet året om.

Hammarbybacken

Från rullband för nybörjaren till ankarlift för den mer erfarne. Även skiduthyrning och enklare kafé finns på anläggningen vilken är belägen i Sickla, vid Hammarby Sjöstad, och enkel att nå med kommunala transportmedel genom bland annat tvärbanan. Sommartid erbjuds cykeluthyrning och man kan såväl paddla kanot som SUP.

Förutom de ovan nämnda skidanläggningarna erbjuds det utförsåkning också i Ekholmsnäsbacken på Lidingö, Saltisbacken i Saltsjöbaden, Ekebyhovsbacken på Ekerö, Väsjöbacken i Sollentuna och i Brukets backe i Järfälla.