Posted on

Bäst i Sverige

Det är inte lätt att utnämna landets bästa utförsåkningen då det beror på vad man söker och när man söker det. Men år efter år är det några destinationer som alltid placerar sig i topp.

Stöten i Sälen

Med högst fallhöjd i Sälenfjällen (370 meter) är Stöten för många en ultimat skiddestination. Det är den nordligaste skidanläggningen i dessa fjäll och man visar stolt på den fantastiska utsikten över såväl svenska som norska fjäll. Här finns 49 backar vilket gör att alla hittar det som passar dem bäst – från nybörjaren till extremskidåkaren. Sedan säsongen har man dessutom 2018/2019 Sälenfjällens längsta nedfart – 3060 meter.

Alla backar är belägna nära de boenden som står till buds för besökarna och år 2019 utsåg SLAO Stöten till ”Årets skidanläggning”, bland annat tack vare hur Stöten bedriver sitt förbättringsarbete och hur upplevelserna utökats.

Åre

År efter år antingen toppar Åre listan över bästa skiddestinationer eller placerar sig i toppskiktet. Detta mycket tack vare att det är en av landets största alpin- och fjällsportsdestinationer. En del kallar det till och med för Sveriges Alperna. Med pister för såväl nybörjare som extremskidåkare, restauranger som går från gatukök till lyx, logi från vandrarhem till lyxhotell och mängder av andra aktiviteter vid sidan av utförsåkning håller Åre skidentusiasterna i sitt grepp.