Posted on

Anlita rätt fastighetsförvaltare till din skidbostad

Har du lyxen att äga en skidbostad eller ingår du i en bostadsrättsförening på någon skidort? Då är det viktigt att ha en bra förvaltare, såsom nabo.se eftersom du kanske vill hyra ut lägenheterna året runt eller när du själv inte är där. Det kan bli en riktigt lukrativ affär.

En fastighetsförvaltare tar hand om fastigheten i den utsträckning du eller föreningen har behov av det. Nabo.se kan hjälpa dig med allt från teknisk och ekonomisk förvaltning till juridiska frågor och andra delar. Vanligtvis kan även en fastighetsförvaltare hjälpa till med att hålla snyggt runt omkring och i fastigheten så att den alltid känns inbjudande. Detta är speciellt viktigt på skidorter eftersom folk åker på semester och vill känna sig lite extra lyxiga och bo riktigt bra och bekvämt. Hos nabo.se får du hjälp med förvaltning helt på dina villkor och de finns över hela landet.

Var vill du köpa skidbostad?

Innan du väljer att köpa bostad på en skidort är det viktigt att tänka på hur ofta du kommer att vara där och om du vill hyra ut bostaden emellanåt eller inte. Om du vill ha nära till bostaden ska du köpa någonting i Sverige så du bara kan köra dit när du vill. Är du mer sugen på att ha något utomlands kan det nog vara extra viktigt att du kan hyra ut det eftersom du inte kommer att vara där lika ofta. När det gäller förvaltning och uthyrning utomlands måste du emellertid läsa på mer om hur lagar och regler ser ut på det området.

Det finns vissa mäklare som specialiserat sig på just bostäder i skidorterna runt om i Europa. De kan du kontakta om du är intresserad av en bostad utomlands. De brukar även ha koll på alla regler som gäller angående detta och just det landet du är intresserad av. De har även koll på bra förvaltare om du skulle behöva det.

Anlita fastighetsförvaltare som förening

Det är främst bostadsrättsföreningar och samfällighetsföreningar som anlitar fastighetsförvaltare. Priset beror på många faktorer, bland annat hur många fastigheter som måste tas omhand, var de ligger och hur mycket som behöver fixas, alltså vilka tjänster som behövs. Ett tips är att begära in offerter från olika fastighetsförvaltare och jämföra tjänster och priser. Sedan väljer ni tillsammans den som verkar passa er bäst. Nabo.se är känd i hela landet för att vara duktiga, effektiva och pålitliga.

skidorter där mycket folk kommer röra sig in och ut ur bostäderna om de är till för uthyrning är det extra viktigt att anlita en riktigt bra fastighetsförvaltare. Då kan det krävas ännu mer administrativt arbete för att hålla organisationen i full gång och undvika misstag.