Posted on

Njutning utanför backen

Efter en lång dags skidåkning, oavsett på längden eller utförs, är det härligt att få lyxa till det med ett spabesök. Bastubad, isvaksbad, några längder i bassängen eller varför inte en välbehövlig massage. Det finns många fina alternativ runtom i Sverige, här är ett axplock.

Storhogna

Utförsåkning för hela familjen och längdspår som passar alla åldrar. Från Storhogna tar man sig enkelt till såväl Björnrike som Vemdalsskalet utan att behöva ta bilen och många ger sig ut på fjällturer. Hotellets spa erbjuder behandlingar, bubbelpool, pool och bastu och gäster har också möjlighet att delta i olika träningsklasser och att gymma såväl inom- som utomhus. För den som önskar avskildhet finns Fjällvistet som erbjuder en lyxig bastuupplevelse med kallkälla och vedeldad bastu.

Pernilla Wiberg Hotel

Hotellet är beläget med fint ski in-ski out-läge vid Idrefjälls backar och satsar på en bekväm vistelse för utförsåkaren, bland annat genom hotellrum med gott om utrymme för utrustningen. Restaurangen håller god standard och spaavdelningen erbjuder bastu, pool och gym.

Borgafjällhotellet

Hotellet ritades av arkitekt Ralph Erskine och ligger vid en skidanläggning som erbjuder goda möjligheter till toppturer med helikopter och catski. God mat och dryck tillsammans med ett avkopplande spabesök ger återkommande gäster vilka gärna njuter av spaavdelningen med behandlingar, gym, inomhuspool och jacuzzi på altanen.